Beelden

Brons uit Burkina Faso

Deze gestileerde bronzen beeldjes zijn gematineerd met koperoxide. Bronsgieten is in Burkina Faso een traditioneel en belangrijk ambacht. Het geeft de beeldhouwers de mogelijkheid hun positie te verbeteren.

Zeepsteen of Kisiisteen uit Kenia

Deze beeldjes zijn vervaardigd uit zeepsteen of Kisiisteen, genoemd naar de omgeving waar het gewonnen wordt, bij de stad Kisii in Kenia. De mannen snijden de steen met beitels en vijlen en geven er de eindvorm aan . De vrouwen polijsten de stenen met water en schuurzand, waardoor de mooie gladde vorm onstaat.

Olifanten uit Sri Lanka

Deze olifanten worden met de hand beschilderd en zijn van hout. Ze zijn allemaal anders.

Dieren van glas uit Swaziland

De grappige dieren uit Swaziland zijn met de hand gemaakt van gerecycled glas, verzameld door bewoners uit alle hoeken van het land. Een kleine groep getalenteerde Swazi-ambachtslieden, met eeuwenoud kunstenaarschap, blazen leven in betoverende interpretaties van de dieren van Afrika, elk met zijn eigen onweerstaanbare persoonlijkheid.

Nijlpaarden uit Kenia

Deze nijlpaarden zijn gemaakt van Kisiisteen, daarna zwart geschilderd en mooi bewerkt.

Steenuilen uit Zimbabwe

Deze prachtige uilen zijn van steen. Maar of het echt Steenuilen zijn… ?

Houten uil uit Thailand

Prachtige houten uil.

Houten poezen uit Indonesië

Loopt er een muis over de vloer? Je zou het denken als je deze mooie houten poezen ziet. Kan natuurlijk ook een andere kat zijn ….. Voor de poezenliefhebber een herkenbaar beeldje.

Heb je vragen over deze producten?